Palvelimen esittely tyhmille ihmisille

Aurinkomaa Wikistä

Paasivun logo.png

Palvelimen esittely tyhmille ihmisille

Artikkeli on osittain ajankohtainen, mutta suuret osat siitä kertovat vanhoista ominaisuuksista.

​Aurinkomaa on roolipelipalvelin. Se tarkoittaa, että me leikitään, et me ollaan esim. leipureita, viljelijöitä, kaivosmiehiä, kauppiaita, seikkailijoita, vartijoita tai jotain muita sellaisia. Jokainen tekee jotain omaa juttua. Sen saa ite päättää et mitä tekee, esim: "Hei, mä tahdon olla aseseppä ja myydä aseita!" ja sit vaan alkaa tekemään sitä ostamalla talon ja hankkimalla rautaa, avaamalla kauppa-arkkuja jne ja sit siitä voi saada itelleen pyytämällä tittelin.

Wiki leipomo.png

Pelaajat niinku pääasiassa keksii ite itselleen tekemistä ja töitä ja roolipelaa omaa hahmoaan niinkuin ite haluaa ja on tekemisis muiden pelaajien kanssa.

Joskus toiset pelaajat saattaa tarjota töitä sulle tai sit joskus valtiolta voi löytyä töitä jos oot tosi etevä ja pelannu Aurinkomaassa pidemmän aikaa.

Wiki rahat.png

Palvelimella on kaksi isompaa kaupunkia (niitä kutsutaan lääneiksi), joista toista pyörittää valtias ja toista pyörittää lääninherra. Niissä pelaajat saa sit asua jos ostaa tai vuokraa tontin tai talon sieltä.

Rahaa saa töitä tekemällä tai myymällä jotain muille mitä muut haluaa. Töitä saa yleensä helpoiten kyselemällä muilta pelaajilta et jos niillä olis sulle jotain tekemistä.

Wiki kalastus.png

Ruokaa saa helpoiten alussa kalastamalla jos ei oo rahaa ostaa ruokaa kaupasta.

Ihan pelin alussa sä aloitat laivasta josta sun pitää löytää ite ulos tutkimalla paikkoja. Se on vähän niinku sellainen seikkailurata.

Wiki alkuspawn.png

Sit kun sä pääset sieltä alusta ulos niin sä saat sellaisen tavoitekirjan jossa on tehtävä, ja sun pitää tehdä ne irtolaiskylässä (nimeltään Jargon). Sitten sun pitää matkustaa joko Nieraan (pääkaupunki) tai Aarniovuonoon. Sit kun oot tehny sen tehtävän siitä kirjasta niin joku lääninherra tai kamariherra voi kirjoittaa sulle henkilötodistuksen ja sit susta tulee alamainen (eli kansalainen).

Alamaisilla on niinku täydet oikeudet ja sit sä voit pelaa miten ite haluut kunhan vaan et riko sääntöjä, grieffaa, varastele, tapa muita tms.

Wiki vankila.png

Grieffauksesta saa bannit mut sit varastelusta (kunhan varastaa vain vähän sieltä täältä) ja muiden tappamisesta joutuu tosi pitkäks aikaa vankilaan.

Aurinkomaa on aika erilainen kuin muut palvelimet. Jos et tiedä mitä niiku tehdä siel niin kysy joltain muulta pelaajalt tai sit tuut lukee tätä wikiä. Täältä löytyy aika hyvin kaikkee.

Mitä teen kun tarvitsen apua asiassa X?

Apua saa ja kannattaakin kysyä, mutta kannattaa muistaa että kuten melkein jokaisella tässä maailmassa, Aurinkomaalaisilla on eri työtehtäviä. Ne määrittelevät, myös paljolti keneltä eri asioissa kannattaa kulloinkin kysyä neuvoa. Mikäli et löydä tai tiedä oman alueen kamariherraa, voutia, maaherraa tai jotain muuta virkamiestä, kannattaa kysyä heidän kollegoiltaan kuka on läänisi vastaava virkamies. Monet asiat tehdään eri tavalla eri lääneissä tai toimitaan läänikohtaisesti, jolloin eri läänin virkamiehet eivät välttämättä pysty auttamaan tai neuvomaan kaikessa. Siksi kannattaa yleensä toimia oman läänin virkamiesten ja työnantajien kanssa. Myös muista alamaisista ja eri ammateissa olevista on joskus hyötyä tiedonjyvien etsimisessä.

Kopio Valtiaan työrauhaa koskevasta laista:

"Maaherra hallinnoi, auttaa ja neuvoo maankäyttöön, rakentamiseen ja asumiseen liittyviä asioissa.

Jaarli ja vouti hallinnoivat, auttavat ja neuvovat kauppaan ja talouteen liittyvissä asioissa.

Käskynhaltijalle voi toimittaa nimettömiä ilmiantoja tai ottaa yhteyttä Aurinkomaan ja Valtiaan turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Käskynhaltija on myös ylin auktoriteetti oikeuslaitoksen sisäiseen toimintaan ja korruptiotutkintoihin liittyvissä asioissa.

Jaarli on Valtiaan oikea käsi ja auttaa ja neuvoo monissa asioissa. Jos kuvittelet, että sinulla on asiaa Valtiaalle, haluat todellisuudessa mitä todennäköisimmin puhua jaarlille.

Päävartijat hallinnoivat, auttavat ja neuvovat rikosilmoituksiin, lääninvartiostoon ja heidän toimintaansa liittyvissä asioissa.

Muut pelaajat neuvovat ja auttavat myös mielellään. Valtiaan puoleen käännytään vain jos se on äärimmäisen välttämätöntä ja kukaan muu ei kykene auttamaan. Muussa tapauksessa turhista kysymyksistä ja häiriköinnistä voi seurata rangaistuksia."