Rakentamisopas

Aurinkomaa Wikistä

Paasivun logo.png{{

Uusille pelaajille!

Irtolaiset (uudet pelaajat) voivat rakentaa kaikkialle aivan kuten kuka tahansa. Rakentamiseen on kuitenkin rajoituksia.

Irtolaiset, jotka rikkovat paikkoja tai yleisiä sääntöjä ja rakennusmääräyksiä, tai jotka tuhoavat maastoa ruman näköiseksi kirotaan tai bannataan pysyvästi ilman kysymyksiä tai perusteluita.

Kaikki väliaikaiset ja vanhat rakennelmat tulee purkaa heti, kun niitä ei enää käytetä. Me tiedämme kyllä kuka ne on rakentanut.

Jos tahdot rakentaa kaupunkien sisäpuolelle tai niiden välittömään läheisyyteen sinun tarvitsee omistaa tai vuokrata maa jolle rakennat. Tarvitset lisäksi lääninherran, maaherran tai rakennusmestarin suostumuksen rakennussuunnitelmallesi.

Rakentamisopas

Lyhyesti: Säännöt ja ohjeet oikeaoppiseen rakentamiseen Aurinkomaassa.

Rumien ja keskinkertaisten rakennusten rakentaminen on ehdottomasti kiellettyä! Aurinkomaa ei ole aloittelijoille, emmekä me kaipaa aloittelijoita sotkemaan paikkoja ja levittelemään keskinkertaisuuttaan. Lisäksi kaikkien rakennusten täytyy sopia naapuruston yleisilmeeseen eivätkä rakennukset saa rikkoa sääntöjä.

Mikäli rakennelmasi rikkovat rakentamismääräyksiä, yleistä kaavaa tai paikallista tapaa, rakennelmallesi saatetaan antaa huomautus tai purkumääräys. Kaikkein räikeimmät rikkomukset puretaan välittömästi ilman huomautusta ja puretut materiaalit sekä muu irtaimisto takavarikoidaan valtiolle, jonka lisäksi purusta saatetaan laskuttaa rakennusviraston voimassaolevan hinnaston mukaisesti.

Jos tahdot rakentaa jotain erikoisempaa niin siihen täytyy aina ensin kysyä lupa rakennusvirastolta. Tähän joukkoon lasketaan mm. lentävät talot ja alukset, linnat yms.

Palvelimen yleinen suuntaa antava rakennuslinja on keskiaika ja jossain määrin höyrypunk. Poikkeavat ja liian modernit rakennukset saattavat saada purkutuomion, joten kysy aina ensin jos olet epävarma.

Sallittujen asioiden lista

Kaikki eeppinen ja uskomattoman hieno.

Kiellettyjen asioiden lista

Kaikki mikä säännöissä on jo kertaalleen kielletty

Rumat ja keskinkertaiset rakennukset

Pienet "koppimökit"

Maaston tuhoaminen

Kivimateriaaleista tehdyt katot

Epämääräisistä sekalaisista aineksista tehdyt talot

Yläpainoiset rakennukset (ylhäältä suurempi kuin alhaalta)

Liian modernit talot

Ympäristöstään poikkeavat rakennukset

Vedenalaiset rakennukset

Kaikki mitä rakennusvirasto pitää kelvottomana ja huonona.

Kaikki epärealistinen ja epäroolipelimäinen rakentaminen (dirttitornit, tms).

Ainoastaan poikkeusluvalla saa rakentaa

Kylät, kaupungit, yhteisöt, yms.

Linnat (ainoastaan Aateliset voivat hakea poikkeuslupaa linnan rakentamiseen).

Tornit ja tornimaiset rakennukset.

Vuorille rakentaminen.

Talot joissa ei ole harjakattoa ja räystäitä.

Ilmalaivat.

Yli kaksikerroksiset talot (kellarikerroksia ei lasketa).

Punatiilirakennukset.

Huomioitavaa

Nämä rakennussäännöt koskevat niin valtion omistamia maa-alueita ja läänejä kuin myös ns. rajamaita. Läänien alueet ovat valtavia ja niillä ei ole tarkkoja rajoja. Jos olet aikeissa rakentaa jotain näistä, ole yhteydessä maaherraan tai rakennusmestariin.

Luvatta rakennetut rakennelmat voidaan purkaa/määrätä purettavaksi ilman erillistä varoitusta myös rajamailla.